fredag 23. mai 2014

Om bruk av Web 2.0 i undervisningen

Web 2.0 baserer seg i hovedsak på samspill mellom folk, åpenhet og deling. Det er en god plattform som kan brukes i skolen. Jeg tenker da spesielt på sosiale medier som twitter, facebook, blogging og delingstjenester som podcast, wiki o.l. I skolen er det også viktig at ikke alt er tilgjengelig offentlig så vi har behov for en lukket læringsplattform som fronter, it`s Learning o.l for tilbakemeldinger, tester, dokumenter o.l.
Vi blir bedre og bedre på bruk av IKT i skolen, men den gammeldagse skolen henger igjen og mange bruker pc minst mulig, kanskje pga utrygghet? ikke vet jeg. Jeg bruker det mest mulig og ser viktigheten, nytten og motivasjonen i det. Vi skal jo ruste elevene til fremtiden og den er digital om vi vil eller ikke. Vi må lære de riktig bruk av IKT og gjøre de trygge i den digitale verden, også når det gjelder bruk av web 2.0. Slik det er i dag er det ofte mangel på utstyr og økonomi som stopper oss i tillegg til uvitenheten for en del lærere.

Det viktigste er å prøve, se mulighetene og ikke minst variasjon og motivasjon som gir elevene lyst til å lære. Vi må ikke snu bunken men tenke nytt og følge med i tiden. Det gjør oss til gode lærere og det gir god læring for våre elever.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar